Japanse Wagyu entrecote grade 5 no.+10
Japanse Wagyu entrecote grade 5 no.+10
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Entrecote van origineel Japans wagyu
Maar dan rechtstreeks en vers uit Japan, met de hoogste categorie vetdooradering en dus smaak!
Grade 5, nummer +10 (max. is 12). Het hoogste culinaire genot!
Ervaring: het smelt in je mond en je houdt een vleesstructuur over.
Van de 5 topgebieden op vleesgebied in Japan komt dit wagyu uit de Gunma streek en
is van de 100% pure breed Japanese black cattle.
Verzadigend, dus maar heel weinig voor nodig om groots uit te pakken!
Kenmerkt zich door de fijnste vetdooradering die zorgt
voor de malse, sappige, authentieke smaak.
Prijs per 100 gram E 35,- (te bestellen per 50 gram; als de schuif niet secuur stappen van 50 gram maakt,
is uw muis te gevoelig; advies is dan met de pijl naar rechts op uw toetsenbord te werken).
Indien niet op voorraad in de webshop: belt u even naar de slagerij
voor de huidige beschikbaarheid: 020 623 02 35.
Noot van Arno:
Deze koeien worden extensief gehouden, in kleine groepen van 10 tot hooguit 30 koeien per boer. Aandacht voor het dier staat 24/7 centraal. Over de prijs: die is navenant aan de aandacht voor het rund. Dit vlees wordt geveild: hoe beter de vetdooradering, hoe beter de opbrengst; dat is het marktmechanisme vanuit Japan, waar dit wagyu zeer gewaardeerd wordt. Staat totaal los van al het wagyu dat wereldwijd buiten Japan verkrijgbaar is.
Het is de hoogste haalbare kwaliteit in zijn soort, dus van het goede, het beste.
Bereiding is ook anders, droog in de pan, laat het in eigen vet bakken. Het is meer vet- dan vleesstructuur, maar: vet = smaak! Verzadigend, dus voor een gastronomische beleving is 50-60g per persoon al voldoende. Voor de echte gourmand, ik zou zeggen: moet je eens hebben geproefd. Plus: vlees wordt steeds meer het garnituur van groente: steeds minder (vaak) vlees, maar van goede kwaliteit!