Schapenbout, Texels ras | Slagerij De Leeuw, Amsterdam
Schapenbout, ontbeend
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Schapenbout, ontbeend, van het Texelse ras afkomstig uit de Noord-Hollande Beemsterpolders
met de beste alluviale grondsoort (jonge zeeklei). De hierop grazende schapen doen zich tegoed aan
het eiwitrijke gras, dat zorgt voor uitermate bevleesde en vette dieren, en dat houdt in: met smaak!
Het is goed bedekt met vet waardoor we het zeker 10 dagen kunnen laten afhangen, wat de smaak
en malsheid ten goede komt.
Helaas wordt schapenvlees ten onrechte soms ondergewaardeerd vanwege een vermeende sterke smaak.
Echter, dit komt alleen bij rammen (M) voor en niet bij de ooien (V).
De mooiste delen van de bout -zonder been- zijn ook als biefstukje te bakken!
Prijs E 4,25 per 100 gram.
Indien 'niet op voorraad': belt u gerust Arno in de slagerij voor de huidige beschikbaarheid of een alternatief: 020 623 0235.
#schaap