Valentijnsdag | Slagerij De Leeuw Amsterdam | traiteur & deli

Winkelmandje 0 product(en)
Uw winkelwagen is leeg
Stel hier uw budget in
Prijs
 

Origineel Japans wagyu Valentijnsdag Slagerij De Leeuw

TASTY VALENTINE!


Vrijdag 14 februari willen wij jou wel adviseren als je jouw (aanstaande) geliefde
wilt verwennen op Valentijnsdag! (Culinair gezien dan...)

Houd deze pagina in de gaten voor traiteursuggesties van de chefkok en de slager.
Alvast enige culinaire inspiratie voor u:

- Valentijnsharten van eendenlever, spekkoek en frambozengelei

- Gillardeau-oester met plancton marinogelei en komkommer

- 'heart beet': gepofte biet, feta, knapperige hazelnoot, gerookte crème fraîche en balsamicoparels

- tartelette met lichtgerookte duivenfilet, eendenlever, vijg, portgelei en mosterdsla

- gepocheerd dagvers ei met foiesaus, zwarte wintertruffel, pastinaakcrème en hazelnoot; desgewenst met extra vers geschaafde zwarte wintertruffel - wegens succes opnieuw op ons menu!

- gevulde maiscoquelet waarin een farce van kalfsgehakt met venkel en abrikoos

- BREAKFAST in bed: getoast pain Max Poilane met ambachtelijke vleeswaren

- 'love me tender'loin (ossenhaas) van het Spaanse Rubia rund

- lover's steak, entrecote van bijvoorbeeld (Japans) wagyu, Rubia of ternera

Valentijnsdag Slagerij De Leeuw Amsterdam

- warm roerei op (pain Max Poilâne) toast met verse zwarte wintertruffel:

Verse zwarte wintertruffel Slagerij De Leeuw Amsterdam   Roerei zwarte wintertruffel Slagerij De Leeuw Amsterdam


- een bordje Cipriani pasta met verse zwarte wintertruffel en een dagvers eitje
(recept hieronder* - u weet vast al, dat er in verse truffels een sensuele lokstof zit, het feromoon, die de onderlinge aantrekkingskracht positief beïnvloedt...)

In onze vitrine vindt u een nog veel uitgebreider aanbod, amuses, voor- en hoofdgerechten.
Ook voor vislovers of vegetarische Valentines!


U kunt onze Facebook en Instagram pagina's in de gaten houden om te zien wat
onze Denis en Florian 14 februari met liefde voor je hebben gemaakt!

RECEPT erotisch ei, een evergreen van Slagerij De Leeuw:

- verwarm roomboter of olijfolie in een klein anti-aanbakpannetje op zeer laag vuur
- voeg 1 dagvers ei toe per persoon (dooiers heel laten)
- onmiddellijk langs de rand van de pan een scheut slagroom gieten en de eieren in de room langzaam laten sudderen
- eiwit gestold? Rasp er parmezaanse kaas overheen en voeg vers gemalen zwarte peper toe
- serveer 1 ei per voorverwarmd bord met de room
- schaaf er verse zwarte wintertruffel overheen
- naar wens: strooi iets fleur de sel op het ei
- serveer eventueel met knapperig getoast pain Max Poilâne
- bon appétit!
* Alle genoemde ingrediënten bij ons verkrijgbaar behalve slagroom.

RECEPT Cipriani pasta, dagvers ei en verse (winter)truffel:


Slagerij De Leeuw wintertruffel ei pasta cipriani

Helaas... het witte truffelseizoen is ten einde.
Maar loopt het water u in de mond bij het zien van deze foto?
Haal dan bij ons heerlijke verse zwarte wintertruffel en verras haar/hem
met dit snelle en simpele, maar ó
zo delicate gerecht!

Kook fijne Cipriani-pasta slechts 1-2 minuten en maak een nestje op voorverwarmde borden.
Rasp er verse Parmezaanse kaas overheen. Leg een kakelverse scharreleidooier op het pastanestje
en schaaf er aan tafel ruim verse wintertruffel overheen.
Neus erboven en geniet!
Alle ingrediënten, ook dagverse eitjes, bij ons verkrijgbaar, evenals truffelschaven.


Disclaimer:
U kunt ons niet aansprakelijk stellen voor het verdere verloop van de avond.
 
#truffelliefde
_________________________________________________________________________________


1 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »