Renzo Marinai - Toscaanse biologische olijfolie E.V.

Winkelmandje 0 product(en)
Uw winkelwagen is leeg

Renzo Marinai biologische olijfolie E.V. D.O.P.

Aantal stuks:
€13,95
Incl. btw

Beschikbaarheid:
Op voorraad


Renzo Marinai - Italiaanse biologische olijfolie, extra vergine.

Deze biologische EV olijfolie uit Toscane heeft een heerlijke smaak: een karakteristieke grassige
toets en een licht pepertje en bittertje. Deze olijfolie heeft een D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta).
Het is een gefilterde olie en ideaal voor over bijvoorbeeld gegrilde groenten en in salades.

Prijs per fles; keuze uit 250, 500 of 750 liter.

Bekijk hier het label met specificaties.

Olijfolie: Waarom is dit zo gezond?
Olijfolie is waarschijnlijk één van de meest gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen die er bestaat. Dit is voornamelijk omdat bij de verwerking alleen maar mechanische processen worden toegepast en geen chemische. Bovendien zijn olijfbomen niet belastend voor het milieu en groeien ze alleen op grond die normaal gezien niet geschikt is voor andere (landbouw)doeleinden.

Wat is olijfolie en hoe wordt het gemaakt?
 Olijfolie is de olie die uit olijven, de vruchten van de olijfboom, wordt geperst. Maar olijfolie is niet altijd wat je denkt dat het is. Sommige soorten van mindere kwaliteit worden gemaakt met behulp van chemische middelen, of de olie wordt soms zelfs aangelengd met andere, goedkopere soorten olie. Daarom is het belangrijk om de juiste soort olijfolie te kopen. De beste soort is de extra vergine olijfolie. Die wordt gewonnen middels natuurlijke methodes en het moet voldoen aan standaards voor zuiverheid en bepaalde kwaliteitskenmerken voor smaak en geur. Olijfolie die echt extra vergine is, heeft een specifieke smaak en bevat veel antioxidanten genaamd (poly)fenolen, die de hoofdreden vormen dat (echte) olijfolie zo goed voor de gezondheid is. Dan hebben we nog de gewone, geraffineerde of ‘milde’ olijfolie, die vaak verkregen wordt met oplosmiddelen, wordt behandeld met hitte of zelfs wordt vermengd met goedkopere oliesoorten zoals soja- en canola-olie. Zelfs olie met het etiket ‘extra vergine’ kan vervuild zijn met goedkopere olie.
Kortom: Echte ‘extra vergine’ olijfolie is 100% natuurlijk en bevat veel antioxidanten.
Extra vergine olijfolie is voedzaam: er zitten bescheiden hoeveelheden vitamine E en K in en veel gunstige vetzuren. Dit is de voedingswaardetabel van 100 gram olijfolie:
Verzadigd vet: 13,8%.
Enkelvoudig onverzadigd vet: 73%.
Omega 6: 9,7%.
Omega 3: 0,76%.
Vitamine E: 72% van de ADH.
Vitamine K:75% van de ADH.
Maar waarin extra vergine olijfolie echt in uitblinkt is in de hoeveelheid antioxidanten, zoals polyfenolen. Ze spelen ook een belangrijke rol bij de versterking van het immuunsysteem en de bescherming van bepaalde weefsels en organen. Extra vergine olijfolie bevat ontstekingsremmende stoffen
.
Sommigen hebben kritiek op olijfolie omdat de verhouding tussen omega 6 en omega 3 hoog is (meer dan 10:1), maar vergeet niet dat de totale hoeveelheid onverzadigde vetten nog steeds relatief laag is.

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »