Spaanse zuiglamsbout Castellan (Gasconner)/Slagerij De Leeuw
Spaanse zuiglamsbout Castellan (Gasconner)
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Zuiglamsbout van het meest zachte en smaakvolle, door ons rechtstreeks uit Spanje
geïmporteerde zuiglam van het ras Castellan. Afkomstig van oeroude weidegronden
vol grassoorten en kruiden op de hoogvlaktes van Castilië, noordwest-Spanje.
Het zuiglam is uitsluitend met moedermelk gevoed en is maximaal 30 dagen oud.
Het is van de beste kwaliteit en heeft een bijzondere, kenmerkende smaak.
Op Gasconner wijze: opgebonden met ansjovis en bosui.
Prijs per 100 gram.
Een zuiglamsbout weegt ca. 1,4 - 1,6 kilo (u kunt het gewenste gewicht middels de schuif aangeven).
Ons bereidingsadvies:
Het vlees goed op kamertemperatuur laten komen (kan paar uur van tevoren uit de koelkast worden gehaald).
Bestrooien met gekneusde peper en zeezout naar wens.
Rondom aanbraden op middelmatig vuur in de bruin bruisende roomboter.
Daarna verder garen in een voorverwarmde oven van 90 graden Celsius, totdat een kerntemperatuur is bereikt van 68-70 graden Celsius.
Heeft u een kerntemperatuurmeter? Deze kunt u bij ons in de slagerij verkrijgen of via deze webshop.
Indien 'Niet op voorraad': belt of mailt u even naar de slagerij
voor de huidige beschikbaarheid of een alternatief: 020 623 02 35.