Wagyu | Slagerij De Leeuw | traiteur&deli | Amsterdam
(Wagyu USDA)
_______________________________________________________________________________________________________________
Wagyu is een van oorsprong Japans zwart runderras (‘wa’ staat voor ‘Japans’, ‘gyu’ voor ‘rund’) en wordt beschouwd als een van de meest smaakvolle en exclusieve rassen ter wereld. Opvallend is de genetische eigenschap van een zeer fijne vetdooradering: het zogenaamde intramusculair vet.
Deze marmering, het vet zelf, heeft een laag smeltpunt (rond 32 graden Celsius). Het verzacht het vlees en zorgt met name voor de volle en rijke smaak.
Origineel Japans wagyu
Afkomstig uit de regio Gunma, Japan.
Wagyu USDA
In de 70-er jaren is een aantal raszuivere koeien en stieren levend vanuit Japan naar de V.S. geëxporteerd. Deze vormden de basis voor een kudde die het dichtst bij het Japanse Kobe-wagyu komt. Het wagyu uit de V.S. krijgt enkel natuurlijke voeding zonder hormonen of antibiotica en leidt een stressloos bestaan in ruime weiden. Ieder rund heeft een eigen paspoort, zodat de stamboom volledig bekend is. Nog een wetenswaardigheid is, dat wagyu in verhouding een hoge concentratie aan enkelvoudig onverzadigde (gezonde) vetten heeft, en daarmee vergelijkbare eigenschappen als olijfolie.
Itadaki-masu! (Eet smakelijk!)
_______________________________________________________________________________________________________________