Nieuws van Slagerij De Leeuw Amsterdam


Instagram Slagerij De LeeuwFacebook Slagerij De LeeuwTwitter Slagerij De LeeuwYoutube Slagerij De LeeuwFoodtube Slagerij De Leeuw

_____________________________________________________________________________________________________________

De tasting van PROSCIUTTO DI PARMA vrijdag 7 juni was een groot succes!

Prosciutto di Parma 18 maanden Slagerij De Leeuw Amsterdam

Vrijdag 7 juni was er bij Slagerij De Leeuw een proeverij van originele Parmaham.
Deze proeverij werd door ons georganiseerd samen met het Consorzio del Prosciutto di Parma, de overkoepelende organisatie van producenten van Parmaham uit de regio van Parma en Levoni.

De Parmaham werd door een medewerker van het Consortium op traditionele wijze met een Berkel snijmachine handmatig gesneden. Klanten en passanten kregen uitleg over de geuren en smaken, de herkomst en hoe de ham het beste te bewaren of te gebruiken. Tevens werden zij in de gelegenheid gesteld het product te proeven.

Wij hopen dat u ook kennis heeft kunnen maken met deze heerlijke Parmaham, een van de bekendste producten van de Italiaanse keuken en een 100 % natuurlijk product. Bij de productie mogen – bij wet geregeld – geen conserveringsmiddelen of additieven gebruikt worden. Parmaham bevat dus GEEN middelen die door de Wereldgezondheidsorganisatie afgeraden worden. Slechts vlees van rijpe Italiaanse varkens, zeezout uit Calabrië en tijd (minimale rijping van 12 maanden) zijn de ingrediënten. Dit zijn de geheimen van de heerlijke smaak en aroma.
Gezien de traditionele bereiding, lokale productie en haar hoge kwaliteit heeft de EU Parmaham de status van Beschermd Streekproduct toegekend.
Hoewel de naam in Nederland bij bijna iedereen bekend is, komt het nog vaak voor dat er een imitatieproduct als Parmaham verkocht wordt.

Originele Parmaham, zoals deze uiteraard ook bij Slagerij De Leeuw wordt verkocht, is te herkennen aan de kroon gebrand in het zwoerd van de ham zelf en op de verpakking.

De Prosciutto di Parma die wij verkopen is Parmaham Don Romeo, 18 maanden gerijpt en dat proef je!

de kroon van prosciutto di Parma, Slagerij De Leeuw Amsterdam  
______________________________________________________________________________________________________________


Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.
Dan bent u als eerste op de hoogte zodra onze
menuspecials verschijnen.
Tot (online) ziens!


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »